مهاجرت تحصیلی به آمریکا
در این مطلب چه میخوانیم؟
تاریخچه تحصیل در آمریکا
مزایای مهاجرت تحصیلی به آمریکا
بهترین دانشگاه های آمریکا
دوره‌ها و مقاطع تحصیلی در آمریکا
شرایط مهاجرت تحصیلی به آمریکا
بورسیه تحصیلی آمریکا
اسکالرشیپ آمریکا

مهاجرت تحصیلی به آمریکا

اگر شما نیز جزء افرادی هستید که رویای مهاجرت به آمریکا را در سر می‌پرورانید، این مقاله را از دست ندهید زیرا می‌خواهیم شما را با یکی از سریع‌ترین و بهترین روش‌های مهاجرت به ایالات متحده آشنا کنیم. تحصیل در آمریکا دروازه‌ای به دنیایی از فرصت‌ها، دانش پیشرفته و تنوع فرهنگی را به روی شما می‌گشاید. این کشور چند فرهنگی با ارائه آموزش‌های با کیفیت و فرصت‌های تحقیقاتی در سطح جهانی، به طور مداوم دانشجویان از سرتاسر جهان را به خود جذب می‌کند. روش تحصیلی هرچند به ظاهر مسیری موقت برای اقامت در آمریکا محسوب می‌شود، اما به آسانی می‌تواند اقامت دائم آمریکا را برای شما دست‌یافتنی کند. در ادامه با علاالدین مهاجر همراه باشید تا با سیستم آموزشی و شرایط مهاجرت تحصیلی به آمریکا بیشتر آشنا شوید.

تاریخچه تحصیل در آمریکا

تحصیل در آمریکا و مهاجرت تحصیلی به این کشور، ریشه‌های تاریخی عمیقی دارد که به تأسیس مؤسسات مشهوری مانند دانشگاه هاروارد در سال 1636 برمی گردد. در طول قرن‌ها، ایالات متحده به یک مرکز آموزشی جهانی تبدیل شده که طیف گسترده‌ای از برنامه‌های دانشگاهی را در رشته‌های مختلف ارائه می‌دهد.

مزایای مهاجرت تحصیلی به آمریکا

ایالات متحده انواع گوناگونی از ویزاهای موقت را برای سفرهای کوتاه‌مدت به این کشور در نظر گرفته است. دو مورد از پرکاربردترین ویزاهای موقت، ویزای توریستی آمریکا و ویزای تحصیلی این کشور هستند که برای ایرانیان نیز قابل استفاده هستند. چنان‌چه به تحصیل در آمریکا می‌اندیشید و قصد مهاجرت تحصیلی به این کشور پهناور را دارید، نه تنها می‌توانید به واسطه آن دانش و تحصیلات خود را ارتقا دهید، بلکه شاهد تحولات شخصی و حرفه‌ای بی‌شماری خواهید بود. در زیر به برخی از مهم‌ترین مزایای آن می‌پردازیم:

  • دسترسی به دانشگاه‌های برتر جهان
  • دوره‌های تحصیلی متنوع
  • تجربه تحقیقاتی پیشرفته
  • تجربه زندگی چندفرهنگی
  • شبکه ارتباطات حرفه‌ای و فرصت‌های بی‌شمار
  • ارتقاء مهارت‌های زبانی و توانایی ارتباط
  • بهره‌مندی از برترین اقتصاد جهان و پیشرفته‌ترین تکنولوژی

مهاجرت تحصیلی به آمریکا نه تنها به دانشجویان این امکان را می‌دهد که از سیستم تحصیلی برتر بهره‌مند شوند، بلکه تجربه زندگی در یک جامعه متنوع و کشوری پیشرفته همچنین حضور در بازار کار بین‌المللی را به آن‌ها می‌دهد. این تجربه به ویژه برای دوام در دنیای پویای امروزی، یکی از مهمترین امکاناتی است که علاقه‌مندان به مهاجرت تحصیلی را مجذوب خود می‌کند.

بهترین دانشگاه های آمریکا

آمریکا با یکی از بهترین سیستم‌های آموزش عالی در جهان، دارای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های بسیار معتبر و برتر است. در زیر به برخی از بهترین دانشگاه‌های آمریکا اشاره خواهیم کرد:

بهترین دانشگاه‌های آمریکا
دانشگاه MIT (Massachusetts Institute of Technology) در کمبریج، ماساچوست - برجسته در زمینه فناوری، علوم کامپیوتر و مهندسی
دانشگاه هاروارد (Harvard University) در کمبریج، ماساچوست - یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین دانشگاه‌های جهان
دانشگاه استنفورد (Stanford University) در استنفورد، کالیفرنیا - برجسته در زمینه‌های فناوری، کسب و کار و علوم انسانی
دانشگاه کالیفرنیا برکلی (University of California, Berkeley) در برکلی، کالیفرنیا - دارای برنامه‌های تحصیلی متنوع و پژوهش‌های علمی پیشرفته
دانشگاه شیکاگو (University of Chicago) در شیکاگو، ایلینوی - دارای دانشکده علوم اجتماعی و انسانی بسیار قوی
موسسه فناوری کالیفرنیا (California Institute of Technology - Caltech) در پاسادنا، کالیفرنیا - تمرکز بر روی علوم پایه و مهندسی
دانشگاه پرینستون (Princeton University) در پرینستون، نیوجرسی - برجسته در زمینه‌های علوم انسانی و اجتماعی
دانشگاه ییل (Yale University) در نیوهیون، کنتیکت - دارای برنامه‌های تحصیلی گسترده و تاریخچه طولانی در آموزش عالی
دانشگاه کلمبیا (Columbia University) در نیویورک، نیویورک - یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین دانشگاه‌های جهان و دارای برنامه‌های تحصیلی متنوع

 

در این لیست تنها به چند نمونه از دانشگاه‌های برتر آمریکا اشاره شد و هر دانشگاهی در این کشور بر اساس تخصص و علایق شما می‌تواند یک گزینه مناسب برایتان باشد.

دوره‌ها و مقاطع تحصیلی در آمریکا

آشنایی با سیستم آموزشی آمریکا یکی از مهم‌ترین مواردی است که برای تحصیل در این کشور باید در نظر داشته باشید. پاسخ مواردی از قبیل این که دوره‌های تحصیلی آمریکا از چند مقطع تشکیل می‌شوند یا آغاز سال تحصیلی آمریکا چه زمانی است، می‌تواند تاثیر قابل توجهی در روند مهاجرت تحصیلی شما به آمریکا داشته باشد.

شروع سال تحصیلی در آمریکا

سال تحصیلی معمولا بسته به تعداد تعطیلات و روزهای برفی پیش رو، از آگوست (مرداد) یا اوایل سپتامبر (شهریور) شروع می‌شود و تا پایان ماه می (اردیبهشت) یا اوایل جون (خرداد) ادامه دارد.

دوره‌های پیش از آموزش عالی آمریکا

مدرسه ابتدایی در سیستم آموزشی ایالات متحده شامل مهدکودک و کلاس‌های اول تا پنجم است. دانش‌آموزانی که وارد مهدکودک می‌شوند، 5 تا 6 ساله هستند و پس از پایان سطح (grade) پنجم (در سن 10 تا 11 سال) به دوره Secondary راه می‌یابند. دوره Secondary School از دو مقطع میانی معادل راهنمایی با نام Middle School و معادل دبیرستان با نام Junior High School یا همان High School تشکیل می‌شود. تمامی دانش‌آموزان بومی و بین‌المللی پیش از رسیدن به سطح آموزش عالی در آمریکا باید سطوح ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان را در طول 12 سال بگذرانند تا موفق به دریافت مدرک Diploma ‌شوند. دانش‌آموزان پس از گذراندن گرید دوازدهم می‌توانند به سطح Higher Education که همان کالج یا دانشگاه است، راه یابند.

دوره‌های آموزش عالی و دانشگاهی آمریکا

در سیستم آموزش عالی آمریکا، مقاطع مختلف تحصیلی ارائه شده‌اند که به دانشجویان امکان مطالعه و کسب تخصص در سطوح مختلف تحصیلی را می‌دهند. در زیر به مقاطع مختلف آموزش عالی در آمریکا اشاره می‌کنیم:

  • دوره کاردانی (Associate Degree) در آمریکا: افراد می‌توانند دوره دو ساله معادل کاردانی را پس از دیپلم دبیرستان در کالج‌های دوساله سپری کنند یا دو سال تحصیل از یک دوره چهار ساله دانشگاهی را بگذرانند.
  • دوره کارشناسی (Bachelor's Degree)در آمریکا: دوره کارشناسی در ایالات متحده معمولا 4 سال است که شامل دو سال درسی عمومی و دو سال تخصصی است. دانشجوها می‌توانند در رشته‌های مختلف از هنرها تا علوم تخصصی مطالعه کنند. متقاضیان برای تحصیل در این مقطع می‌توانند در کالج‌های دولتی، کالج‌های خصوصی، فنی و حرفه‌ای و دانشگاه‌ها اقدام به تحصیل نمایند. طبق قوانین دولتی آمریکا دانشجویان بین‌المللی برخی کشورها تنها مجاز به تحصیل در مقاطع ارشد و دکترا خواهند بود. از این رو چنان‌چه قصد ادامه تحصیل به عنوان یک دانشجوی بین‌المللی در مقطع کارشناسی دانشگاه‌های آمریکا را دارید، اطلاعات کامل را کسب کرده و با مشاوران مهاجرتی موسسات معتبر مشورت نمائید.
  • دوره کارشناسی ارشد (Master's Degree) در آمریکا: دوره کارشناسی ارشد با توجه به رشته انتخابی، بین 1 الی 3 سال به طول می‌انجامد. دانشجویان دوره کارشناسی ارشد معمولاً بعد از گرفتن مدرک کارشناسی برای ورود به مشاغل پیشرفته و تخصصی، وارد این مرحله می‌شوند.
  • دوره دکترا (Doctorate Degree یا Ph.D) در آمریکا: دوره دکترا یکی از مراتب بالاترین تحصیلات در آمریکا است که معمولا بین 3 الی 6 سال یا بیشتر به طول می‌انجامد. دانشجوها در این مقطع تحقیقات عمیق در زمینه تخصصی خود انجام می‌دهند و پایان‌نامه دکترا (تز) را می‌نویسند.
  • دوره‌ پست دکترا یا فوق دکترا (Postdoctoral Research) در آمریکا: این دوره برای پژوهشگرانی است که تازه دکترا گرفته‌اند و می‌خواهند تحقیقات بیشتری در زمینه تخصصی خود انجام دهند. مدت زمان این دوره متغیر است.
  • دوره حرفه‌ای (Professional Degrees): این دوره‌ها برای آموزش حرفه‌ای در زمینه‌های حقوق، پزشکی، دندان‌پزشکی، داروسازی و... ارائه می‌شوند و معمولا بین 3 تا 4 سال به طول می‌انجامند.

هرکدام از این مقاطع تحصیلی در آمریکا ویژگی‌های خود را دارند و به اهداف شخصی و حرفه‌ای دانشجو بستگی دارد که کدام مرحله مناسب‌تر برای او محسوب می‌شود.

شرایط مهاجرت تحصیلی به آمریکا

شرایط ادامه تحصیل در آمریکا بسته به مقطع تحصیلی متفاوت است و شامل شرایطی از قبیل نمره زبان متقاضی، سابقه تحصیلی خوب و معدل بالا، تمکن مالی کافی و در بیشتر موارد قبولی در آزمون‌های ورودی می‌شود.

شرایط پذیرش در کالج‌های آمریکا

  • مدرک دیپلم
  • حداقل نمره زبان 61 تافل یا 5.5 آیلتس (در صورت نداشتن نمره زبان نیاز به دوره پیش‌نیاز زبان خواهید داشت.)

شرایط پذیرش تحصیلی آمریکا در مقطع کارشناسی

  • نمره زبان 61 تا 89 تافل یا آیلتس حدود 6 (چنان‌چه متقاضی نمره زبان ندارد، باید علاوه‌بر پذیرش دانشگاه، پذیرش دوره زبان را نیز اخذ نماید)
  • حداقل معدل 12.5 در دیپلم دبیرستان (دوره فاندیشن یا ورود مستقیم به دانشگاه به معدل بستگی دارد)
  • حداقل نمره 900 در آزمون SAT (در برخی دانشگاه‌ها و رشته‌ها مورد نیاز نیست اما به طور کلی شرکت در آزمون‌های SAT و ACT شانس پذیرش را بالا می‌برد)

شرایط پذیرش تحصیلی آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد

  • حداقل معدل 14
  • نمره زبان 78 تا 100 تافل یا آیلتس حداقل 6
  • آزمون GRE برای رشته‌های مهندسی (حداقل نمره 300 تا 310)
  • زمون GMAT برای پذیرش در رشته‌های مدیریتی
  • آزمون LAST برای پذیرش در رشته حقوق
  • آزمون MCAT برای پذیرش کالج‌های پزشکی

شرایط پذیرش تحصیلی آمریکا در مقطع دکترا

  • حداقل معدل 15
  • حداقل نمره 80 تافل یا آیلتس 7
  • مقاله و پروپوزال قوی (چاپ مقاله‌های علمی پژوهشی در ژورنال‌های معتبر خارجی یا داخلی یا هر دو)
  • داشتن سوپروایزر (استاد راهنما) در زمان اپلای در برخی دانشگاه‌ها و رشته‌ها

بورسیه تحصیلی آمریکا

ادامه تحصیلات عالی در ایالات متحده امری رویایی برای بسیاری از دانشجویان در سرتاسر جهان است. از آن‌جایی که هزینه‌های تحصیل در آمریکا مبلغی قابل توجه است، از این رو فرصت‌های تحصیلی متعددی از سوی این کشور برای کاهش بار مالی و دسترسی بیشتر به تجربه تحصیلات دانشگاهی آمریکا در اختیار دانشجویان واجد شرایط قرار می‌گیرد. با توجه به این فرصت، دولت‌های فدرال و ایالتی آمریکا، دانشگاه‌ها، موسسات آموزشی و سازمان‌های غیر دولتی، کمک‌هزینه‌ای را برای دانشجویان در نظر گرفته‌اند که به آن بورسیه تحصیلی یا فاند می‌گویند. این کمک‌هزینه، بودجه‌ای است که برای تحصیل و سایر هزینه دانشجویان در حین تحصیل به آن‌ها پرداخت می‌شود. بورسیه تحصیلی آمریکا انواع مختلفی از قبیل اسکالرشیپ(Scholarship)، گرنت(Grant)، اوارد(Award)، فلوشیپ(Fellowship)، دستیار آموزشی(Teaching Assistant)، دستیار پژوهشی(Research Assistant)، وام(Loan) و تخفیف شهریه(Tuition Waiver) را شامل می‌شود. دریافت هر نوع بورسیه شرایط خاصی را می‌طلبد که دانشجوی متقاضی با ارائه برخی مدارک می‌تواند از آن بهره ببرد. به طور کلی دریافت بورسیه تحصیلی نیاز به شرایطی همچون موارد زیر دارد:

  • نمره بالای زبان
  • نمرات بالای آزمون‌های ورودی
  • مقالات چاپ شده در ژورنال‌های معتبر
  • معدل بالا و سابقه تحصیلی عالی
  • داشتن رزومه حرفه‌ای در پژوهش و اختراعات
  • اثبات نیاز مالی

اسکالرشیپ آمریکا

اسکالرشیپ یکی از مشهورترین انواع بورسیه تحصیلی آمریکا است که امکان دریافت آن برای ایرانیان نیز وجود دارد. این بورسیه نیاز به بازپرداخت ندارد و بر اساس معیارهای مختلفی به دانشجویان تعلق می‌گیرد. انواع اسکالرشیپ آمریکا عبارتند از:

اسکالرشیپ مبتنی بر شایستگی (Merit-based)

اسکالرشیپ شایسته‌محور به دانشجویانی اعطا می‌شود که دستاوردهای علمی برجسته، نمرات آزمون استثنایی و فعالیت‌های فوق برنامه قابل توجه دارند. این بورسیه‌ها کار سخت و فداکاری دانشجویانی را که به طور مداوم در فعالیت‌های علمی خود برتری نشان داده‌اند، شناسایی و پاداش می‌دهد.

اسکالرشیپ مبتنی بر نیاز (Needed-based)

بورسیه‌های مبتنی بر نیاز، بر رفع محدودیت‌های مالی دانشجویان تمرکز دارند. این بورسیه‌ها نیاز مالی متقاضی را در نظر می‌گیرند و هدفشان ارائه حمایت از کسانی است که بدون کمک‌هزینه امکان ادامه تحصیل را نخواهند داشت. برای دریافت این نوع بورسیه ارائه اسناد مالی برای تعیین صلاحیت مورد نیاز است. این نوع اسکالرشیپ اغلب برای دانشجویان داخلی کاربرد دارد و شامل دانشجویان بین‌المللی نمی‌شود.

اسکالرشیپ ورزشی (Athletic Scholarships)

کالج‌ها و دانشگاه‌ها در ایالات متحده اغلب به ورزشکاران با استعدادی که می‌توانند در برنامه‌های ورزشی کمک کنند، بورسیه تحصیلی ارائه می‌دهند. این بورسیه‌ها نه تنها به افراد کمک مالی می‌کند، بلکه فرصتی را برای دانشجویان فراهم می‌کند تا مهارت‌های ورزشی خود را در یک مرحله رقابتی به نمایش بگذارند.

اسکالرشیپ رقابت خلاقانه (Creative Contest scholarships)

این نوع اسکالرشیپ در واقع همان اسکالرشیپ هنری است که اهمیت فراوانی برای خلاقیت و درک هنر قائل شده است. در این نوع بورسیه برخی از موسسات برای دانشجویانی که در رشته‌هایی مانند هنرهای تجسمی، موسیقی، تئاتر و ادبیات ممتاز هستند، بورسیه تحصیلی ارائه می‌کنند. این بورسیه‌ها استعدادهای هنری دانشجویان را پرورش می‌دهند و به تنوع فرهنگی دانشگاه‌ها کمک می‌کنند.

اسکالرشیپ زمینه‌های خاص (Subject-specific)

این نوع اسکالرشیپ، از سوی شرکت‌ها یا دولت‌های ایالتی و فدرال به دانشجویان رشته‌های تحصیلی خاص اعطا می‌شود و کمکی برای انجام تحقیقات در این زمینه‌ها محسوب می‌شود.

اسکالرشیپ دانشجویان خاص (Student-specific)

دانشجویانی که از ویژگی‌های خاصی مرتبط با جنسیت، مذهب، نژاد، خانواده و غیره برخوردارند، می‌توانند واجد شرایط برای دریافت این نوع اسکالرشیپ شوند.

اسکالرشیپ ویژه کالج (College-specific)

درصورتی که صلاحیت بالای خود را در پیشرفت تحصیلی نشان دهید، می‌توانید از این نوع بورسیه توسط کالج یا دانشگاه برخوردار شوید. ممکن است در برخی مواقع برای دریافت این نوع اسکالرشیپ همچون اسکالرشیپ‌های پرستاری و غیره ملزم به کار در روستاها یا مناطق دورافتاده و... شوید.

سخن پایانی علاالدین مهاجر

ادامه تحصیل در ایالات متحده، فرصت‌ها و مزایای بی‌شماری را برای دانشجویان بین‌المللی به همراه دارد. چشم‌انداز متنوع دانشگاهی، موسسات مشهور و دسترسی به تحقیقات پیشرفته، آن را به مقصدی جذاب برای کسانی که به دنبال آموزش با کیفیت بالا هستند تبدیل کرده است. علاوه بر این، قرار گرفتن در فرهنگ و فرصت‌های ارتباطی بسیار این کشور، به رشد شخصی و حرفه‌ای افراد کمک می‌کند. با این حال، مهاجران بالقوه باید از فرآیند پیچیده ویزا، ملاحظات مالی و غیره آگاه باشند. از این رو پیشنهاد می‌کنیم در قدم به قدم مراحل مهاجرت تحصیلی خود با یک موسسه مهاجرتی معتبر مشورت نمائید. کارشناسان خبره علاالدین مهاجر آماده پاسخگویی به نیازهای مهاجرتی شما خواهند بود. همچنین برای دریافت وقت سفارت آمریکا و خدماتی از قبیل مهاجرت به کانادا به روش‌های گوناگون، مهاجرت به آلمان و سایر کشورهای پیشرفته جهان با شماره 02174495 تماس بگیرید یا به وب‌سایت علاالدین مهاجر مراجعه بفرمایید.